Waar moet ik op letten als ik iets koop bij een buitenlandse webwinkel?

We kennen het allemaal, je zit op de bank of aan tafel tijdens de lunch en je krijgt van collega’s, vrienden of familie de naam van een nieuwe buitenlandse webwinkel door. De app van deze webwinkel wil jij ook graag installeren op je mobiel. Check echter voor je iets koopt of een app installeert of deze webwinkel voldoet aan al jouw verwachtingen. Is deze webwinkel te vertrouwen?
lees meer

Maak je prive computer schoon

Elk kwartaal een digitale voorjaarsschoonmaak. Hoewel het, zeker met het griepseizoen wat met de winter weer nadert, ook belangrijk is om regelmatig je toetsenbord en het beeldscherm van je telefoon schoon te maken, wordt hiermee iets anders bedoeld. Het gaat erom dat virussen en andere schadelijke software geen kans krijgen om je computer te infecteren en je met behulp van een backup je bestanden veilig stelt. Lees hier hoe je dat eenvoudig kan doen, en test meteen je kennis in de quiz!
lees meer

Digicoaches klaar om te beginnen

Nadat er voor de zomervakantie 15 digicoaches uit (bijna) alle regio’s zijn geselecteerd en opgeleid, staan zij nu te trappelen om aan de slag te gaan met het verbeteren van ieders digitale vaardigheden. Afgelopen woensdag 5 september bleek tijdens een grote bijeenkomst voor digicoaches en de regionale aanspreekpunten dat er enorm veel enthousiasme is.
lees meer

Wat betekent de AVG en privacywet voor jou?

Dat er sinds eind mei van dit jaar de AVG met een strengere privacywetgeving dan voordien in gang is gezet, weet je natuurlijk. Maar kun je ook benoemen wat het betekent voor jou als medewerker van ’s Heeren Loo? Welke kennis je echt moet hebben?
lees meer

En de Digiheld van augustus is...

Ynske van Kranenburg! 
lees meer

Digitale bloopers, herkenbaar?

Managers en directeuren ‘s Heeren Loo doen een boekje open over de digitale bloopers die ze gemaakt hebben in hun carriere......
lees meer